Përfundoi me sukses Konferenca e 8-të Ndërkombëtare multidisciplinare

0 Comments

“ Update i COVID-19/ Mutacionet ”, e organizuar nga Federata e Mjekëve shqiptarë në Europë.
Kjo konferencë adresoi çështjet kryesore aktuale mbi trajtimin dhe ecurinë e COVID-19. Ekspertë ndërkombëtarë ndanë eksperiencat e punës në vendet e tyre dhe modelet pozitive të provuara tashmë në përballjen e valës së tretë pandemike.

Falenderime gjthë Mjekëve të shumtë pjesëmarrës në Konferencë. Falenderime të veçanta për të gjithë Mjekët specialist që ndan kohën e cmuar dhe dijen e tyre falas, drejtuar nga Dr.med.

Aurora Dollenberg

– Kryetare e Federatës e Mjekëve në Europë.

Gjithashtu, falenderime edhe për bashkëpunimin me përfaqësues nga Ministria e Shëndetësisë Zv. Ministre Prof. Dr.

Mira Rakacolli

, Dr. Skender Brataj – Drejtor i Urgjencës Kombëtare-Shqipëri dhe Prof. Dr.

Arben Ivanaj

-Drejtues i Departamentit të Hematologjisë QSUT.

Konferenca u moderua me shumë profesionalizëm nga Dr.

Anisa Vreto

, Varschavë- Poloni. Folësit me renome në shkencën mjekësore klinike dhe universitare që realizuan këtë konferenc me rëndësi vitale për një ´´Mjekësi sa më bashkohore´´ në trojet shqiptare ishin:

1-Prof.Dr.

Kita Sallabanda Diaz

-President i Shoqatës Spanjolle – Radiokirurgjisë Profesor i Neurokirurgjisë në Universitetin e Complutense Madrid- Spanjë

2-MD PhD

Vedat Eljezi

-Kryemjekë Drejtues në qëndra klinike Universitare Gabriel Montpied- Francë

3-Prof. Dr. Mira Rakacolli-Profesore i Universitetit QSUT Neurologjisë Zv/Ministre e Shëndetsisë- Shqipëri
4-Dr. Skënder Brataj-Drejtor i Urgjencës Kombëtare-Shqipëri

5-MD, MPH

Gani S. Abazi

-Expert i Shendetësisë Publike Politika dhe Menaxhment Shendetsor në Universitetin e Harvard

6-Prof. Dr. Gani Bajraktari-Drejtues i departamentit të kardiologjisë Profesor i Kardiologjisë në Universitetin e Prishtinës
7-Prof. Dr. Arben Ivanaj-Drejtues i Departamentit të Hematologjisë QSUT.

8-Dr.

Adi Fandi

– Specialist i Urgjences-Londer

9-Dr.med. Shaip Ibishi- Specialist në Gjinekologjisë dhe Obsetrikës Specialist i Onkologjisë Gjinekologjike- Gjermani
10-Dr. Afërdita Bylykbashi-Mjekësi Forensike Mjekësi Sociale, profili Kujdesi Shëndetesor Preventiv fëmijet/ adolescentët -Hollandë
11-Dr. Gazmend Berisha-Specialist në mjekësinë Intensive- Norvegji
12-MD PLLC Skënder Skender Murtezani Drejtues i shoqatës Vatra, Kryemjekë Internist Epidemiolog- Amerikë

13-Dr.

Livia Qose

-Departamenti i Shëndetit Publik- Turqi

14-Dr.

Bashkim Kadriu

-Drejtues Klinik i Neuroshkencës dhe Mjekësisë Eksperimentale. Janssen Research&Development, La Jolla, CA,- Amerikë

15-Dr. Fadil Avdiu-Specialist i Mjekesisë së Interne Specialist i Mjekësisë së Urgjencës dhe Familjes- Gjermani
16-Dr.med.Hatije Ismaili-Specialiste e Gjinekologjisë dhe Obstetrikës- Slloveni
17-Dr. Rubena Maci-Specialiste në Mjekësinë e Përgjithshme – Itali

18-Dr.

Arber Morina

-Kirurg Pergjithshem, Endoskopist, Kirurg Methabolik – Obesitar

19-Dr.Esmeralda Babamusta-Specialiste e Dermatologjisë dhe Mjekësisë së Familjes
20-Dr. Albulena Gerguri- Mjeke Familje
21-Dr.Genc Selmani-Specialist i Mjekësisë së Familjes
22- Dr.med. Aurora Dollenberg- Specialiste e Urgjencës, Mjekësisë së Familjes dhe Psikoterapisë
Federata Mjekesore Europiane

: ´´We make Medicine´´