Rekomandimet nga Federata e Mjekëve Shqiptarë në Europë

Federata e Mjekëve Shqiptarë në Europë  ka ndezur dritat e alarmit te rritjes se vdekshmerise dhe rrezikimit te mbylljes se kufijve me vendet Europiane per kete Vite dhe rekomandon në dekleraten e saj.

Federata e Mjekëve Shqiptarë në Europë e gatshme të ofrojë ndihmë në menaxhimin e Covid-19

  “Federata e Mjekëve Shqiptar për Europë është e gatshme të ofrojë ndihmën e saj dhe ekspertizën e saj në bashkëpunim me ekspertët shëndetësor të vendeve shqiptarë për hartimin e protokolleve që do të lehtësonin menaxhimin e pandemisë Covid-19”. Federata e Mjekëve Shqiptarë në Europë ka dalë me një reagim për situatën me Covid-19 në […]

Crregullimet e Ankthit

Abstract Background After a life-threatening disease such as heart attack, TIA (transient ischemic attack) or stroke it is possible to develop a chronic PTSD (posttraumatic stress disorder). First of all, this work discussed the prevalence of chronic PTSD of heart attack, TIA and stroke patients at least three months after diagnosis. Furthermore, all risk factors […]

0 Comments

OBSH në Shqipëri

Zyra e Vendit të OBSH-së, Shqipëria u krijua në 1991 në Tiranë. Ajo shërben si pikë qendrore për aktivitetet e OBSH-së dhe ndihmon qeverinë shqiptare në formimin e axhendës kombëtare të shëndetit, sigurimin e mbështetjes teknike, dhe monitorimin dhe vlerësimin e tendencave shëndetësore. Ekipi i Zyrës së Vendit përbëhet nga ekspertë në fushat e ndryshimit […]

0 Comments

Coronavirus

Koronaviruset (CoV) janë një familje e madhe e viruseve që shkaktojnë sëmundje duke filluar nga ftohja e zakonshme deri te sëmundjet më të rënda siç janë Sindroma e frymëmarrjes në Lindjen e Mesme (MERS-CoV) dhe Sindromi i Rendit i Akut të Rendshëm (SARS-CoV). Sëmundja koronavirus (COVID-19) është një lloj i ri që u zbulua në […]